Therapeutische kinderyoga

Omdat niet elk kind in een groepsproces een yogaprogramma kan volgen is het mogelijk individueel les te krijgen. Er wordt dan afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt. Hierbij wordt uitgegegaan van de mogelijkheden van het kind en niet vanuit de eventuele beperkingen.Ieder kind doet dit op zijn eigen unieke manier. Door het aanspreken van de eigen kracht kunnen klachten afnemen.

Therapeutische kinderyoga is voor kinderen met o.a. psychosomatische klachten zoals hoofd- en buikpijn. Ook voor kinderen met ADHD en PPD-NOS of die hoogsensitief zijn. Verder voor kinderen die zich onzeker voelen, faalangstig zijn, gepest worden, slecht slapen, stress voelen, of iets mee hebben gemaakt waardoor het kind uit evenwicht is geraakt.

De kinderen krijgen in de 1-op-1 begeleiding oefeningen aangeboden in een yogaprogramma op maat, die ook gericht zijn op het herstel van lichamelijk, geestelijk en emotioneel evenwicht. Een sessie bestaat o.a. uit ontspanning oefeningen, speciaal op het kind afgestemde yogahoudingen, hartfocus, ademoefeningen, gesprekken en creatieve verwerking opdrachten. Vanuit de therapeutische kinderyoga werken we ervaring gericht. 

Na een intakegesprek met de ouders/verzorgers kan een afspraak gemaakt worden voor een sessie met het kind. Aan een intakegesprek zijn geen kosten verbonden. Aan het einde van een les wordt de ouder/verzorger erbij gevraagd om de voortgang te bespreken. Na 3 tot 5 sessies kan het kind vaak weer op eigen kracht verder maar het kan ook korter of langer zijn. De voortgang van het proces gaat altijd in overleg met ouders en kind.

 

Tarief: € 45,00 per sessie van een uur.